Fineer

Wat is fineer?

Fineer is een dunne laag echt hout die verlijmd wordt op MDF. Omdat fineer echt hout is, Is het vaak niet van massief hout te onderscheiden. Massief hout kan werken bij temperatuurverschillen. Dit wil zeggen dat een plank krom kan trekken of kan krimpen. Omdat fineer geplakt wordt op MDF en dit niet of nauwelijks werkt heb je dus veel minder kans op werking. Omdat fineer van echt hout is heb je wel de natuurlijke uitstraling die massief hout ook heeft. Hout is een natuur product en is altijd uniek. Ook iedere fineerplaat is uniek en zal een andere uitstraling hebben. Bij het maken van uw meubels wordt er altijd gekeken welke platen mooi bij elkaar passen.

 

Soorten fineer

Er zijn heel veel verschillende houtsoorten. Daarom zijn er dus ook heel veel verschillende soorten fineer. Naast dat er heel veel soorten zijn kun je bij fineer ook nog kiezen voor verschillende soorten bewerkingen. Zo kun je kiezen voor noesten of zonder noest, Glad of geborsteld oppervlak. Kortom: er zijn heel veel verschillende keuzes in fineersoorten. Tevens heeft iedere fineer zijn eigen prijs. 

Eiken europees
Eiken rustiek
Berken
Beuken
Esdoorn
Essen
Kersen
Dennen
Pine
Mahonie
Amerikaans noten
Teak
Wengé
Eiken rough
Eiken scratched
Eiken geborsteld

Massief hout

Eiken

Het eiken dat wij gebruiken is Slavonisch eiken. Dit eiken is een een harde en sterke eikensoort. Door de langzame groei van de boom liggen de jaarringen dicht op elkaar. Hierdoor heeft het hout bijna geen werking. Wij hebben dit eiken in meerdere kwaliteiten A, B en C.

Het eiken kan op verschillende manieren bewerkt worden: Gestoomd, Fijnbezaagd en gezandstraald

Overige houtsoorten

U kunt natuurlijk ook kiezen uit andere houtsoorten. Zo werken wij met: Noten, Kersen, Mahonie, Grenen, Teak, Berken, Beuken, Essen, Esdoorn, Iepen, Lariks, Iroko, Oregon pine, Padoek, Wengé en Zebrano. 
De bovenstaande houtsoorten is maar een handvol aan houtsoorten waar wij mee kunnen werken. Wij kunnen met vrijwel ieder houtsoort werken. 
Voor meer informatie of vragen kunt het beste bellen of mailen.

A kwaliteit
B kwaliteit
C kwaliteit
Gestoomd
Fijnbezaagd
Gezandstraald
Scroll naar top